Gi vinteren en stemme

Trigger og Polestar teamer opp med frikjører Nikolai Schirmer

28.10.2023

Ifølge FN har verden mistet én måned med vinter siden 1960-tallet. I en ny kampanje fra Polestar, i samarbeid med Trigger, oppfordrer filmskaper og frikjører Nikolai Schirmer til å gi vinteren en stemme ved å ta bærekraftige grep på veien mot fjelltoppene.

– Dette er en lidenskap vi i Polestar deler med Nikolai, der vi hele tiden jobber for å maksimere kjøreopplevelsen samtidig som vi reduserer utslippet. Når Nikolai drømmer om å invitere til sesongåpningen 2030, ser vi mot samme år for å produsere en helt klimanøytral bil, sier Joakim Lien, markedsdirektør i Polestar Norge.

Som filmskapende frikjører med mange reisedøgn, innså Nikolai Schirmer at han måtte ta grep.

– Jeg har klart å kutte tre fjerdedeler av utslippene mine. Det har jeg fått til ved å sette søkelys på hvor jeg kan kjøre ski uten store utslipp, og ved å se på hvordan man kommer seg dit på en mest mulig bærekraftig måte, sier Schirmer, som de siste årene har kjørt en Polestar 2 for å oppleve fjellet, enten det er i Norge eller alpene.

Det er Trigger som står bak idé og manus til kampanjen «Gi vinteren en stemme».

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing a service provided by a third party external to https://www.trigger.no/

– Enten man liker den eller ei, så er vinteren en del av folkesjela. Med den dystre FN-rapporten som bakteppe, ville vi snu retorikken, minne om alle gode grep som kan tas for å beskytte skisesongen og med det gi vinteren en stemme, sier Markus Eckbo Endresen i Trigger.

Kampanjen har også som mål å samle støtte til den internasjonale klima- og miljøorganisasjonen Protect Our Winters som Schirmer er en del av. Organisasjonen jobber for systemiske endringer for å begrense klimaendringene.