– Coca-Cola har alltid tatt et standpunkt

Vinterspalten: Line Sjøthun

12.12.2019

I sesongens første vinterspalte forteller brand manager i Coca-Cola Line Sjøthun hvorfor hun tror på merkevarer som tør å ta et standpunkt.


Hva er årets juleplaner?

– Jeg skal feire jul hjemme hos foreldrene mine sammen med hele familien. Jeg gleder meg masse til å stå på ski og til all julekosen.


Ribbe, pinnekjøtt, torsk, nøttestek – eller noe helt annet på juletallerkenen?

– I min familie vil halvparten ha ribbe og resten ha pinnekjøtt. Så for å beholde julefreden lager vi begge deler.


Hvilket kommunikasjonsarbeid er du mest stolt av å ha jobbet med i 2019?

– Det arbeidet jeg er mest stolt av å ha jobbet med i 2019, og muligens det som står høyest av alle kampanjene jeg har jobbet med, er årets Ramadan-kampanje. En unik kampanje utviklet sammen med Trigger for Norge. Det å kunne få lov til å bruke styrken til en av verdens sterkeste merkevarer til å ta et standpunkt for mangfold og inkludering betyr så mye for meg.


Og hva blir viktig for dere i Coca-Cola i 2020?

– I Coca-Cola har vi en sterk kultur tuftet på ulike grunnverdier som betydningen av mangfold, fellesskap og glede. I dagens samfunn må merkevarer stå for noe for å skille seg ut positivt. Coca-Cola er en merkevare som alltid har tatt et standpunkt, og dette kommer også til å bli viktig fremover.


Til slutt: hvilke kommunikasjonsfaglige utfordringer tror du blir aktuelle i 2020?

– Veldig mange merkevarer etablerer nå en rolle innenfor "purpose" eller verdimarkedsføring. Jeg tror den største utfordringen til disse merkevarene er å sørge for at rollen til deres merkevare er tydelig i denne sammenhengen.

Les mer om Ramadan-kampanjen her, og se videoen av arbeidet vi gjorde sammen med Coca-Cola:

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing a service provided by a third party external to https://www.trigger.no/