Kanarikammeret

Sammen med Fabel utforsket vi nye måter for hvordan litteratur kan oppleves

I arbeidet med lydboktjenesten Fabels nye identitet og posisjon ønsket vi å tenke nytt om hvordan litteratur kan skapes og oppleves gjennom teknologi. Eksperimentering med lyd, format og data byr på uendelige muligheter for hvordan en historie kan bli fortalt.

Kampanjen vår begynte med lanseringen av en halvferdig bok skrevet av krimforfatter Ingar Johnsrud. Deretter inviterte vi publikum til å skrive fortsettelsen. Vi arrangerte fire skrive-workshops i løpet av høsten 2017. Folk kastet seg over prosjektet og leverte imponerende forslag for hvordan fortellingen burde utvikles. Til slutt plukket Ingar ut vinnerbidraget og Fabel publiserte hele fortellingen under navnet Kanarikammeret – nå med to forfattere.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing a service provided by a third party external to https://www.trigger.no/
Kanarikammeret

Lanseringen ble etterfulgt av en boktrailer som satt den visuelle tonen for kampanjen. Boktraileren ble vist i kinosaler, i pre-rolls og på sosiale medier, hvor den nådde et bredt publikum.

Vårt arbeid resulterte i en helt ny merkevareplattform for lydboktjenesten Fabel. Vi forbedret deres digitale tilstedeværelse og etablerte nye distribusjonskanaler og samarbeid for å nå målgruppene deres, og utviklet kommunikasjonsløsninger til betalte og egne flater.

Etter appen ble lansert i februar 2017 fikk Fabel rundt 3000 betalende abonnementer etter seks måneder. Sommerkampanjen dro inn mer enn 12 000 testbrukere i samme periode. Dette førte til at vi satte et nytt ambisiøst mål for å lukke gapet til deres største konkurrent, Storytel, med 20 000 nye testbrukere innen slutten av 2017. Innen jul 2017 kunne vi skryte av 23 267 registrerte nye testbrukere. Og dette er bare det første spennende steget Fabel har tatt mot å redefinere hva litteratur kan være, og mot å skape opplevelser du aldri har hørt maken til.

Vi gleder oss virkelig til å følge Fabel videre på ferden.