Finner påfyll utenfor arbeidsplassen

19.12.2023

I en hverdag med høyt tempo er det viktig med avbrekk og påfyll av andre opplevelser. Innholdsrådgiver Vetle Gjevestad Agledahl er en av flere Triggere som finner inspirasjon i aktiviteter utenfor jobb, nærmere bestemt som dirigent i Oslokoret.


– Koret er som et fristed hvor jeg treffer kreative, spennende folk fra alle mulige bransjer. Masse inntrykk, interessante møter og en arena for å utvikle seg. Selv om det krever en del tid, så gir det også masse energi, forteller Agledahl.

Oslokoret har spredd glede gjennom musikk i 15 år. Både med egne konserter, men også i samarbeid med artister, eventbyråer, arrangører og næringsliv. Koret består av over 100 sangere, hvor flere enten jobber eller har jobbet i Trigger.

– Noen startet i koret før jeg startet i Trigger, og andre har kommet til Trigger fra koret. Vi har også folk fra byråer som Anorak, Släger, Halogen og Netlife, i tillegg til bransjefolk fra både kundesiden, produksjonsmiljøer og fra mediene. Så litt nettverking med bransjekollegaer blir det jo også, fortsetter Agledahl.

– Det er utrolig gøy når kollegaer finner sammen utenfor jobb. Oslokoret har faktisk også vært et sted folk har blitt kjent med hverandre før de kom til Trigger. Jeg tror at det å dele interesser med kollegaer på fritiden gjør arbeidsdagene og samarbeidet enda enklere. I tillegg skal man aldri undervurdere den positive effekten fritidsinteresser har på det kreative fagmiljøet vårt, forteller Bente Kvam Kristoffersen, daglig leder i Trigger.

Prosjektleder i Trigger, Henriette Helgeland Tangen, har vært en del av Trigger-teamet i 12 år og en aktiv sanger i Oslokoret i 5 år. Hun reflekterer over hvordan koret har blitt et viktig ledd i å prioritere seg selv.

– For fem år tilbake, som et nyttårsforsett, bestemte jeg meg for å sette noen av mine egne behov i forsetet. Tilfeldigvis var det opptak i Oslokoret den påfølgende januar, noe som markerte begynnelsen på min reise med koret. Det jeg har erfart er at, akkurat som man bygger sterkere bånd med kolleger gjennom intensivt prosjektarbeid, knytter man også gode relasjoner med kolleger når man deler fritidsinteresser, sier Helgeland Tangen.

En sunn prioritering

Det å ha en balanse mellom arbeid og fritid er viktig, i tillegg kan interesser utenom arbeid også gi fordeler på jobben. Det kan være sport, friluftsliv, kunst eller musikk. For Agledahl har koret vært en slik arena over lang tid.

– Jeg har faktisk drevet Oslokoret i 15 år, som dirigent. Dette er en hobby jeg har holdt på med siden ungdomsårene, og som jeg verdsetter høyt den dag i dag, sier Agledahl.

Han forteller videre at et sted man kan lade batteriene blir spesielt viktig i et yrke hvor livsstil og jobb glir litt sammen.

– Da er det ekstra viktig å verne om en hobby eller interesse, og å bruke hodet på noe helt annet enn jobb. Da får hjernen koblet litt om, og kroppen får gjort noe annet. For meg er det veldig viktig å prioritere dette. Og jeg tror vel at jeg blir en «bedre» ansatt også når jeg kommer til kontoret med et friskt hode som har gjort helt andre ting enn å jobbe overtid, bevisst eller underbevisst, avslutter Agledahl.

Alle foto: Marius Dale