Lovende kreatører

Prisbelønte studenter i praksis hos Trigger

31.05.2023

Byråerfaring gir studenter mulighet til å lære mer om kommunikasjonsfaget. – God veiledning og tett samarbeid er helt uvurderlig, sier reklamestudent ved Fagskolen Kristiania, Emilie Wolden.

– Vi trivdes så godt at vi søkte om å utvide praksisperioden med en måned ekstra!

Sammen med Atosa Mohebbi Salekdeh og Camilla Tairi har hun hatt praksis hos Trigger i tre måneder. Deres praksisperiode har blitt gjennomført i tett samarbeid med Triggers kreative ledere, Magdalena Kamøy og Bjørnar Flyum Thorsen.

– Vi får presentert mange ideer når studentene kommer på mappevisning. Da ser vi etter spennende innsikter og gode idéer som enkelt kan gjenfortelles med et snev av misunnelse til nysgjerrige kollegaer, og det var akkurat det denne gjengen viste oss, sier Bjørnar.

Praktikantene har allerede utmerket seg i bransjen og har vunnet et titalls studentpriser.

PR i kjernen av alt

Gjennom studiene får de en praktisk tilnærming til reklamefaget og jobber med idéutvikling, casearbeid, presentasjoner og konseptutvikling. I Trigger får de både bruke det de har lært på skolen og prøve helt nye ting. Blant annet tok studentene del i Triggers introduksjonsprogram for nyansatte allerede før de begynte.

– Det var en stor fordel å få være med på Trigger Academy på vei inn i praksis. Vi ble kjent med de ulike fagavdelingene, Trigger-metoden og viktigheten av å alltid tenke PR i bunn, forteller Atosa Salekdeh.

Camilla Tairi legger til at hvis det er én ting de virkelig har lært fra denne praksisperioden, så er det hvor viktig det er å tenke på PR allerede i idéfasen.

– Det legges ikke så mye vekt på det i studiet, der fokuset er mer «reklamete». Dette var en av grunnene til at vi søkte praksis i Trigger, som jo er et PR-byrå og ikke et rent reklamebyrå. Vi hadde lyst til å lære mer om flere deler av kommunikasjonsfaget, og det har vi gjort, fortsetter hun.

Frihet til å jobbe selvstendig

Hvert år får Trigger praksissøknader til alle byråets avdelinger. Byråets kreative ledere er på jakt etter noe helt spesielt når de prater med praktikant-kandidatene.

– Unge fagmennesker som vet hva som skjer i samfunnet, som også har nye tanker og måter å tilnærme seg prosjekter på, er mennesker vi gjerne vil jobbe sammen med, forteller Magdalena.

I Trigger får praktikantene frihet til å arbeide selvstendig, samtidig som de får god veiledning underveis. De blir også koblet på reelle prosjekter og får konkret erfaring fra arbeidslivet.

– Studentene får lov til å utfolde seg, ta del i kundepresentasjoner og produksjoner. De får jobbe på egen hånd, komme med ideer, være med på interne møter så vel som kundemøter, og de får være med på fullstendige prosesser, fortsetter Magdalena.

– Og i beste fall har de en jobb å gå til når de er ferdig med studiene, avslutter Bjørnar.

Praksis i Trigger? Vi er alltid på jakt etter de beste hodene. Send inn din søknad her.