Lanserer fornybarpris med Ada Hegerberg i spiss

Lanserer fornybarpris med Ada Hegerberg i spiss

09.07.2021

Sammen med Energi Norge løfter vi frem bedrifter og prosjekter som har gjort en ekstra innsats for å fremme elektrifisering og annen bruk av fornybar energi. Vinnerne vil bli presentert av den miljøengasjerte fotballproffen Ada Hegerberg.

I fjor var Hegerberg med på å lansere VM i fornybar energi. I år skal det norske landslaget samles, gjennom utdeling av en månedlig fornybarpris frem til en storslått fornybargalla i mars 2022.

– Vi inviterer alle til å se seg rundt både på jobben og i lokalsamfunnet, etter de virkelig gode eksemplene på elektrifisering og fornybare energiløsninger. Det er disse lagspillerne som kan bidra til at Norge blir verdens første samfunn som kun går på fornybar energi, sier Aslak Øverås, kommunikasjonssjef i Energi Norge.

Kandidatene må enten ha redusert bruken av fossil energi i sin egen virksomhet, ha ambisiøse planer om dette, eller ha bidratt til innovative eller inspirerende løsninger for fornybar energibruk.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing a service provided by a third party external to https://www.trigger.no/
Se vignetten her

Langsiktig arbeid

– Det er flott å kunne fortsette dette arbeidet, som både er langsiktig og viktig for oss som samfunn. At vi nå skal invitere alle gode talenter ut på banen for å vise vei til et fornybart Norge er inspirerende på alle måter. Vi håper virkelig at ansatte og bedrifter lar seg engasjere av dette, sier Lene Lyck Fasting, kundeansvarlig hos Trigger.

– Vi er veldig fornøyde med at Ada Hegerberg vil være "kaptein" på fornybarlandslaget og presentere prisvinnerne gjennom året. I tillegg har vi fått med en svært kompetent fagjury som skal vurdere forslagene som kommer inn, sier Aslak Øverås.

– Det er disse lagspillerne som kan bidra til at Norge blir verdens første samfunn som kun går på fornybar energi.

Juryen består av Kristin Halvorsen fra Cicero, investor Jens Ulltveit-Moe, Liina Veerme fra Salten Kraftsamband, Anders Bjartnes fra Energi og Klima og Therese H. Woie fra Natur og Ungdom.

Påmelding skjer på nettsiden fornybarVM.no. Det er mulig å melde på bedrifter, virksomheter og prosjekter innen industri, transport, bygg og anlegg, landbruk og fiske, energiforsyning og tjenesteyting. Både privat, offentlig og frivillig sektor kan delta. Man kan melde på sin egen arbeidsplass eller andre man synes fortjener prisen.