Byråflørt blir til konferansesamarbeid

Netlife + Trigger = Y

03.06.2021

Med samme utsikt til Youngstorget har Netlife og Trigger, to sterke Byråprofil-miljøer, funnet et naturlig møtested. Nå er samarbeidet i full gang.

– Det er egentlig utrolig at vi ikke har funnet sammen tidligere, men når det omsider skjer er det lett å se hvorfor. Begge miljøene er notorisk opptatt av åpenhet og deling, og med Youngstorget som felles utsiktspunkt var det lett å bli enige om et felles ønske om tettere samarbeid, sier daglig leder i Trigger, Bente Kvam Kristoffersen.

Nå i første omgang skal de to byråene samarbeide om konferansen Y 2021.

– Netlife har allerede opparbeidet seg en stor fanskare, spesielt etter fjorårets svært vellykkede digital-konferanse. Da måtte vi virkelig tenke nytt på hvordan vi kan bruke de digitale mulighetene for å skape skikkelige møteplasser og dialog fremfor enveis foredragsformater. Tilbakemeldingene fra deltakerne var unisont positive, og i år ønsker vi å bli enda bedre, sier Beth Stensen, daglig leder i Netlife.

Dermed ble det naturlig å se seg rundt etter en god samarbeidspartner som kunne være med å løfte konferansen ytterligere. De trengte ikke gå langt.

Hybrid-konferanse

Ambisjonene for årets Y-konferanse er høye.

– I år kan vi tillate oss å ha enda høyere mål for hva Y 2021 skal være. Vi har troen på at vi kan lage en skikkelig bra hybrid-konferanse der vi kombinerer alle muligheter for digitale opplevelser med faktiske fysiske møteplasser. Det er ihvertfall planen, sier Stensen.

Det som startet med Webdagene har tatt store skritt mot å være en konferanse som flere får øynene opp for.

– Vårt mål er at du som deltaker ikke bare skal inspireres, men at du faktisk sitter igjen med læring og økt kompetanse på områder du kan bruke i din egen arbeidshverdag, sier Stensen.

– Målsetningen for 2021 er å lage en større konferanse som også overgår fjoråret. Vi er veldig stolte av og gira på å samarbeide med Trigger på årets konferanse.

Foredrag fra politibil og en hytte utenfor Seattle

Y står for Youngstorget. Youngstorget var på 1800-tallet en møteplass for bøndene og byfolk. Denne historien ble brukt som inspirasjon da strategien til Y ble laget. Ønsket er å skape en møteplass hvor folk i store, mellomstore og små bedrifter møtes og deler kunnskap. Y Oslo ble først arrangert i et telt på Youngstorget siste uken i september 2019. På grunn av covid-19 ble konseptet heldigitalt i 2020.

– Det var viktig for oss å gjøre det til en fantastisk brukeropplevelse selv om deltakerne satt hjemme. Vi utfordret konseptet, foredragsholderne og ikke minst oss selv. Vi skapte 12 timer direktesendt konferanse, fordelt på to dager. Det var live foredrag fra en politibil, en hytte utenfor Seattle, Helsinki, New York og mange flere steder. 800 deltakere fikk oppleve en digital produksjon som fikk 5,6 av 6 på tilbakemeldingene, og et faglig innhold som skilte seg ut fra andre konferanser og arrangementer, sier Marte Brennbakken, prosjektleder for Y i Netlife.

I september er håpet å kunne invitere deltakerne til noe fysisk, og så er planen fra 2022 en perfekt hybrid.

– Målsetningen for 2021 er å lage en større konferanse som også overgår fjoråret. Vi er veldig stolte av og gira på å samarbeide med Trigger på årets konferanse. Vi har møtt en kreativ gjeng som skaper løsninger som engasjerer og betyr noe i menneskers liv. Det både passer oss i Netlife godt og utfyller oss på en god måte, sier Brennbakken.

Sulteforet på å møtes

– Vi samarbeider nå tett med å sette sammen det aller beste programmet, og ser at vi har mye å tilføre hverandre, sier Kvam Kristoffersen.

Det er også et vesentlig poeng at alle deltakere skal kreativt overraskes og engasjeres. Med seg på laget har konferansen sterke sponsorer som skal bidra til at opplevelsen blir genuin.

– Vi tror mange er ganske så sulteforet på og møtes og diskutere fag med likesinnede. Det skal vi sørge for at skjer for full musikk, sier Kristoffersen.

– Vi gleder oss til å røpe mer om planene, foredragsholderne og formatene etter hvert. Vi ser allerede nå at påmeldingene strømmer på, så dette er lovende, legger Stensen til.