Nye praksisstudenter

– Praksis funker i korona og korona funker i praksis

01.02.2021

Til tross for koronakrisen har Trigger Oslo også i 2021 tatt inn to praksisstudenter. – Jeg tror det er viktigere enn noen gang å gi unge mennesker innpass i arbeidslivet, sier daglig leder Bente Kvam Kristoffersen.

Anette Svendsen (25) og Marte Sundkvist Juveli (23) er to av dem som har fått nettopp det. De vet at flere medstudenter har hatt utfordringer med å få praksisplass dette semesteret.

– Det er synd at så mange går glipp av muligheten til å prøve seg i arbeidslivet. Praksis er ikke bare svært viktig for studentene, men praktikanter kan også være en ressurs for bransjen. Det er godt å se at Trigger ser verdien av det, selv i vanskelige tider. Korona funker i praksis og praksis funker i korona, sier Juveli.

Hun studerer journalistikk ved Universitetet i Bergen og har tidligere gått på studiene samfunnsøkonomi og internasjonal markedsføring. Journaliststudenten forteller at enkelte har stusset over valget om å ha praksisplass i et kommunikasjonsbyrå, men Juveli har andre planer enn å bli en tradisjonell journalist.

– Trigger kan kalle seg «verdens beste» i bransjen - det er det ikke mange som kan. Det er jo ikke rart jeg veldig gjerne ville ha praksis her. De er nytenkende og fremoverlente. Å være praktikant i Trigger byr på spennende, og ikke minst utfordrende oppgaver som kan være med på å forme hvem jeg er i arbeidslivet. Jeg har vært her i tre uker nå og jeg føler meg allerede hjemme, sier Juveli.

Vil skape positiv utvikling i samfunnet

– Om ikke arbeidsmarkedet var utfordrende å komme seg inn i før, så er det ihvertfall det nå. En praksisplass er den største fordelen vi som studenter kan ha når vi skal begynne å søke jobb. Koronavennlig praksis er bedre enn ingen praksis, sier Anette Svendsen.

Hun skriver nå sin bacheloroppgave i medier og kommunikasjon på OsloMet. Tidligere har 25-åringen studert utviklingsstudier og jobbet frivillig i Røde Kors-avisa og i VårtOslo. For Svendsens del var det Trigger sine verdier, samfunnsbevissthet og deres fokus på å skape engasjerende innhold som appellerte da hun valgte å søke praksisplass.

– Jeg håper å kunne lære hvordan man skaper meningsfylt innhold, i tillegg til å lære hvordan man bidrar til å skape en positiv utvikling i samfunnet og for folk flest, sier Svendsen.

Ledere må ta ansvar for fremtidige arbeidstakere

Både Juveli og Svendsen synes det var tøft å være student i korona-året 2020. De to praktikantene håper at praksisperioden kan veie opp for det læringsutbyttet de har mistet. Det håper og tror også Bente Kvam Kristoffersen, daglig leder i Trigger.

– Situasjonen er utfordrende for alle, men jeg mener at vi ledere må ta ansvar og finne løsninger slik at praktikantordningen kan gjennomføres på en trygg måte. Jeg tror det er viktigere enn noen gang å gi unge mennesker innpass i arbeidslivet, sier Kristoffersen.