– Ser ut som alvoret har gått opp for mange

Vinterspalten: Nina Bugge

18.12.2019

Nina Bugge, seniorrådgiver i Bufdir, er glad for at ungdom over hele verden mobiliserer, forteller hun i Triggers vinterspalte.

Hva er årets juleplaner?
– Julen feires hjemme hos mine foreldre (96 og 93 år gamle) med barn, barnebarn, søsken, nevøer og nieser. Vi teller hele 19 til bords.

Ribbe, pinnekjøtt, torsk, nøttestek – eller noe helt annet på juletallerkenen?

– Hos oss er det reinsdyrstek og fruktsalat til dessert. Dette er en tradisjon fra langt tilbake i tid.

Hva har engasjert deg mest i 2019, og hvorfor?

– Klima og miljøspørsmål har engasjert meg. Jeg har jobbet i miljøbransjen tidligere og er veldig glad for at det ser ut som om alvoret har gått opp for mange, og ikke minst at ungdom over hele verden mobiliserer - med Greta Thunberg i spissen.

Hvilket kommunikasjonsarbeid er du mest stolt av å ha jobbet med i 2019?

– Jeg er selvfølgelig veldig stolt av Foreldrehverdag, og det var veldig gøy med live-innspilling av en episode til podcasten vår «Pappahverdag» under Arendalsuka.

Hva blir viktig for dere i foreldrehverdag.no i 2020?

– Vi vil fortsette arbeidet med å produsere godt innhold, men vi har også en viktig jobb fremover med å øke kjennskapen til nettsiden.

Hvilke kommunikasjonsfaglige utfordringer tror du blir aktuelle i 2020?

– Personvern vil definitivt påvirke det vi gjør, særlig med tanke på større grad av interaktivitet og utredning av en spørretjeneste for foreldre. Også trender og brukermønstre i sosiale medier vil være interessant å følge med på.

Er det normalt?

Foreldrehverdag.no er en nettressurs fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir). Tidligere i år laget vi denne filmen sammen under konseptet "Er det normalt?":

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing a service provided by a third party external to https://www.trigger.no/
"Er det normalt?" for Foreldrehverdag.no

Under Bufdir finner vi også Familievernet, som Trigger har laget Mega Parents for.