– Spent på kunstig intelligens

Sommerspalten: Anne Mette Hjelle

03.07.2019

I løpet av sommeren slår vi av en prat med flere av kundene våre. Første kvinne ut er Anne Mette Hjelle, kommunikasjonsdirektør i Lotteri- og stiftelsestilsynet.


Fortell om sommerens ferieplaner!

– Foruten fjell- og fjordturer fra hytta i Nordfjord, blir det i år tur til Kroatia med mann og fire barn mellom 15 og 25 år. De to eldste bor ikke lenger hjemme, så det å være på tur sammen er fint og viktig for familiesamholdet. Det blir gode dager med felles frokost, badeliv, byvandring i Split, kortspill og god mat og drikke. Målet er å bare være sammen og finne roen. Så skal jeg og mannen min til Italia en uke, før vi avrunder med å heie på «minstemann» spille fotball for Førde under Norway Cup i Oslo. Det blir å være på farten i tre uker i strekk.

Ut i skog og mark, ligge på stranda eller kjøre rundt på sjøen?

– Da jeg var yngre var det stranda som frista mest. Nå setter jeg mer pris på fjellturer. Vi har mange majestetiske og flotte fjell i Sogn og Fjordane. I Førde har jeg et eldorado med natur rett utenfor stuedøren, og fra hytta på Utvikfjellet har vi utsikt til isbre og fjell, og derfor må svaret bli fjell. Jeg er «innfjording», så det er et stykke unna havet.

Hvilken kommunikasjonstrend er du særlig opptatt av eller spent på om dagen?

Jeg er spent på hvordan kunstig intelligens i kommunikasjon vil påvirke oss, både privat og på jobb. Vi skal sikre ansvarlige spill, styrke frivillighet og trygge stiftelser og her må vi henge på. Jeg er også politisk interessert, og smart bruk av data i kommunikasjon påvirker både politikken og privatpersoner. Særlig merker vi dette når det nærmer seg valg.

Er det noe du ser spesielt fram mot å jobbe med når du er tilbake etter ferien?

Vi skal lage ny nettside for Hjelpelinjen og gjøre hjelpetilbudet for folk med spilleproblemer mer tilgjengelig. Så skal vi delta med eget arrangement under Arendalsuka om pengespillreklame i media i en tid der annonsering skjer digitalt. Hvordan stoppe det? Så skal vi gjennomføre en informasjonskampanje for å opplyse nordmenn om hva som er lovlige spill og ikke, og forskjellen på dem. Vi skal også lage en budskapsplattform for Stiftelsestilsynet og gjøre det viktige arbeidet mer synlig. Mye av dette skjer i samarbeid med svært gode folk i Trigger.

I oktober skal jeg delta på den internasjonale pengespillkonferansen på Jamaica. Kollega Trude Felde er president for IAGR, som er den største organisasjonen for internasjonale pengespillregulatører. Dette er en arena der vi deler og får ny kunnskap for å sikre ansvarlige pengespill. Vi har mye til felles. Alle land jobber med å beskytte og sikre et lovlig pengespillmarked. Det blir en travel høst.

Har du noen tanker om hva som blir viktig innen spillfeltet i høst?

Vi opplever et økende trykk på pengespillfeltet, der sterke krefter vil påvirke norsk pengespillpolitikk eller få innpass i et pengesterkt marked ved desinformasjon. Debatt er alltid bra, men den må være basert på kunnskap og fakta. Vi er norske myndigheters viktigste fagorgan på området og må få ut vår kunnskap og erfaring. Vi lykkes først når vi når fram til viktige målgrupper. Her må vi være gode. Det er mye som står på spill.

Se "Hjernen på spill"-kampanjen vi gjorde sammen med Lotteri- og stiftelsestilsynet nedenfor. Les mer om kampanjen her.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing a service provided by a third party external to https://www.trigger.no/