EAT til Trigger

I konkurranse med flere internasjonale miljøer gikk Trigger Oslo av med seieren da EAT skulle ha nytt byrå

21.10.2018

I over to år har 30 verdensledende forskere på tvers av helse, ernæring og bærekraft jobbet med «EAT-Lancet Commission on: Food, Planet, Health». En historisk forskningsrapport som skal definere rammene for hva som utgjør et sunt og bærekraftig kosthold, for både mennesker og miljøet.

Rapporten blir publisert i tidsskriftet The Lancet, og skal lanseres globalt i januar. Nylig ble Trigger Oslo valgt som samarbeidspartner for lanseringskampanjen. Oppdraget ble vunnet i konkurranse med byråer fra flere kontinenter, der Trigger Oslo var det eneste norske miljøet som ble invitert inn.

– EAT ble grunnlagt for å finne svaret på et tilsynelatende enkelt spørsmål: Hva er et kosthold som er både sunt og bærekraftig? Nå, etter flere års hard arbeid, gleder vi oss til å dele svaret med hele verden. For å finne riktig miljø til å jobbe med lanseringen, inviterte vi inn flere verdensledende byråer. I den konkurransen leverte Trigger best. De utfordret oss på de riktige punktene med et optimistisk løsningsforslag, som vi tror har global appell. Vi gleder oss til å se hvilke frukter samarbeidet vil bære, sier Simen Sletsjøe, kommunikasjonssjef i EAT.

Viktigere enn noen gang

Oppdraget som Trigger vant innebærer blant annet kreativt konsept for forskningsformidling, bistand med redaksjonell PR og sosiale medier i forbindelse med lanseringen av forskningsrapporten.

– Etter FNs klimarapport sist uke, føles dette prosjektet viktigere enn noen gang. Å endre systemene for hvordan maten vår både produseres og konsumeres er en stor del av grepene som må tas. Samtidig er mat et av de få områdene hvor folk flest i stor grad kan være med å påvirke. Det er derfor utrolig spennende å få jobbe med EAT på lanseringen av sin rapport, som vi tror vil få enda flere til å forstå hvilke konkrete endringer som bør gjøres hvis vi skal ha mulighet å nå klimamålene, sier Marianne Vågan, kundeansvarlig og partner i Trigger Oslo.

– Vi har fulgt arbeidet til EAT over flere år, og har stor respekt for den jobben de gjør og ikke minst de ambisjonene de har. Å få jobbe med et så viktig tema og sammen med en aktør som EAT, er en oppgave vi tar på oss med stor ydmykhet og stolthet. Jubelen sto i taket da vi fikk beskjeden fra EAT om at vi ble valgt og nå gleder oss skikkelig til å sette i gang, sier Bente Kvam Kristoffersen, daglig leder og partner i Trigger Oslo.