TV-aksjonen 2018

Mindre alene sammen

For andre år på rad står Trigger bak årets kampanje som skal bidra til å rekruttere 100 000 bøssebærere til verdens største dugnad. I år er det utenforskap som skal bekjempes med ærlige portrettfilmer som alle forteller sterke historier om viktige og avgjørende menneskemøter.

– I Norge i dag er det altfor mange som står utenfor. Noen mangler en seng å sove i, andre har ingen å snakke med. Vi skal i år åpne dører og invitere flere inn i varmen. I år er det et svært viktig tema vi alle kan kjenne oss igjen i, og som vi håper treffer godt i alle norske hjem, sier Vibecke Østby, TV-aksjonsleder.

– Vi har virkelig fått kjenne på de nære og sterke historiene i år, sier Lene Lyck Fasting, kundeansvarlig i Trigger. – Tematikken håper vi går hjem hos mange, og vi har allerede gode bevis på at folk lar seg berøre og ikke minst mobilisere til å bli bøssebærere. Vi er heldige som har fått jobbe med en allerede sterk merkevare i Kirkens Bymisjon, og en tematikk som er svært aktuell. Vi har skikkelig trua, og skal selvsagt ut på årets viktigste søndagstur hele gjengen.– Vi har vært utrolig heldige og fått med oss fantastisk fine mennesker både foran og bak kamera til å være med å fortelle hvor mye som kan forandres med ett menneskemøte, sier Jon Erik Skaret kreatør i Trigger.Det er filmproduksjonsselskapet Babusjka med regissør Susanne Falkum Løvik i spissen som har produsert kampanjefilmen og portrettene. I tillegg har Knut Bry tatt bildene.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing a service provided by a third party external to https://www.trigger.no/
Se casefilmen her.

Insta-takeover som engasjerer

Per som er hovedperson i kampanjefilmen tok over instagram-storyen til 15 kjente influencere. En hel dag fikk de følge en dag i hans liv. Dette fikk masse og variert oppmerksomhet. Det flommet inn med positive meldinger, ble en snakkis på Jodel, og mange av profilene mottok bekymringsmeldinger fra følgerne som trodde de var blitt hacket. Da forklaringen kom fikk de massive tilbakemeldinger på hvor bra og viktig denne saken er. Det vil forhåpentligvis engasjere flere yngre bøssebærere i år enn tidligere.

En boligannonse til ettertanke

I år har vi også utviklet en hardtslående boligannonse i samarbeid med OBOS (en viktig samarbeidspartner for Kirkens Bymisjon). Her har vi «invadert» de som jakter på drømmeboligen sin på finn.no med en annonse der vi gjennom kjent eiendomsmegler-språk beskriver «leiligheter» i en ganske annerledes virkelighet. Tilbakemeldingene så langt viser at det berører og det virker.

Please accept cookies to play this video. By accepting you will be accessing a service provided by a third party external to https://www.trigger.no/
TV-aksjonen NRK 2018 - Portrettfilm Monica

Om årets TV-aksjon

TV-aksjonen NRK 2018 går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 21.oktober.

Norge er et samfunn der forskjellene øker. Forskjeller som ikke først og fremst handler om etnisitet eller religion, hvor du kommer fra eller hvem du er. Men om du er innenfor eller utenfor. Det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen. Med årets TV-aksjon kan Kirkens Bymisjon skape møter som endrer liv. Ved å åpne dører og legge til rette for at flere møtes, skal vi vise hvorfor årets TV-aksjon er så viktig. Vi skal tilby mennesker som opplever å stå utenfor, et nytt fellesskap, en seng eller en samtale og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer. Pengene som samles inn skal skape 700 000 møter mellom mennesker.

Om Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjon er en åpen og inkluderende ideell organisasjon som arbeider i byer over hele Norge. Visjonen er at mennesker i byen skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg.