Taste the Kos

Da verdens største merkevare ønsket å fri til det norske publikum tok de kontakt med Trigger. Utfallet ble en hel-norsk strategi.

I Trigger jobber vi for å engasjere mennesker i hverdagen på vegne av våre kunder, og det var også utgangspunktet for strategien som ble utarbeidet for denne kampanjen for Coca-Cola. Men det å skape engasjement i denne kategorien kan være utfordrende. Derfor bestemte vi oss for å rette blikket mot norske kulturelle kjennetegn og fenomener, i et forsøk på å gi merkevaren en mer lokal drakt.

Please accept cookies to play this video. By accepting you will be accessing a service provided by a third party external to https://www.trigger.no/
Taste the Kos

– Norge er et lite og langstrakt land med få innbyggere og en særegen kultur; formet av skiftende årstider og været som følger med disse. En konsekvens er det særnorske begrepet «kos», som er distinkt, unikt og noe alle nordmenn kjenner til. Nettopp fordi uttrykket rommer så mye, ble «kos» hjertet i konseptet vårt, sier kundeansvarlig Yousef Musavi.

Oppskrift til suksess

Kos er en grunnleggende del av norsk kultur

Vi ville kartlegge hva som virkelig får nordmenn til å tikke, og innsiktsarbeidet viste seg å stemme med hypotesen; kos er uhyre viktig for nordmenn. I tillegg vet vi at kos assosieres med hyggelige stunder sammen med venner og familie, noe Coca-Cola historisk alltid har hatt eierskap til.

– Kos er en fundamental del av norsk kultur og kanskje er det også grunnen til at Norge stadig måles til å være blant verdens lykkeligste land. Det å gjøre hverdagsøyeblikk litt mer spesielle har alltid vært en del av merkevarens DNA, sier Line Sjøthun, Brand manager i Coca-Cola.

Når kos ble en sentral del av den nye kampanjen til Coca-Cola var det naturlig å snakke med nordmenn om de koselige stundene i hverdagen. Her kom det frem at tacofredagen, de sene kveldene på løkka med fotballspilling og den første sola etter vintermånedene er viktige stunder som vi opplever som kos. I kampanjen blir derfor essensen i mange av disse øyeblikkene fanget på en måte som resonnerer med målgruppen.

Oppfordrer til kos

TV-kampanje med musikk fra den kjente norske artisten Unge Ferrari

Kampanjen ble gjennomført med en bred nasjonal TV-kampanje med musikk fra den kjente norske artisten Unge Ferrari, utendørs plakater, innhold i sosiale medier og et nytt friskt design av den ikoniske flasken med budskapet “Kos deg”. Kampanjevideoene ble spredt i alle digitale flater, og videoene var å se på kino, nett og TV. Vi hadde også tilstedeværelse i de mest brukte sosiale mediene i Norge.

Det ble blant annet utarbeidet et “kos”-filter på Snapchat og kampanjemateriell på Instagram som tar i bruk de hverdagslige funksjonene som blant annet avstemninger, emojis og filter. Videoinnholdet til Snapchat og Instagram ble produsert av et ekstra filmcrew, og det ble tatt i bruk point-of-view format i videoene – som virkelig dyrket øyeblikkene og gjorde dem autentiske.

– Når vi bruker flaskene våre til å oppfordre folk til å kose seg, er det samtidig en oppfordring til å ta seg tid til venner og familie – også i hverdagen. Denne oppfordringen blir enda sterkere når alle flater blir tatt i bruk. Det er motiverende å se at denne kampanjen endte opp med å bli en av de største markedsføringskampanjene Coca-Cola har gjennomført på norsk jord, sier Johanna Kosanovic, markedssjef i Coca-Cola Norge.

Massiv økning

Allerede i en tidlig fase viste kampanjen seg å nå veldig langt, blant annet med 350 prosent økning i prat om Coca-Cola på sosiale medier.