Stopp Bryllupet

Slik stoppet vi bryllupet da Thea (12) skulle gifte seg med Geir (37)

For å åpne folks øyne for både omfanget og grusomhetene knyttet til barneekteskap skapte vi barnebruden Thea som i løpet av en måned ble et globalt ikon i kampen mot barneekteskap.

39.000 jenter giftes bort hver dag. Barnebrudene blir frarøvet barndom, skolegang og fremtidshåp. Dette skjer i land langt borte fra Norge og utenfor vår oppmerksomhetsradius. Vi måtte derfor flytte problemstillingen hjem, og tok utgangspunkt i den kraftfulle kontrasten mellom våre egne prinsessebryllup og de groteske barnebryllupene som gjennomføres hver eneste dag.

Med blogg som viktigste kanal lot vi folk bli kjent med den norske barnebruden Thea på 12 år, som skulle giftes bort til Geir, en 25 år eldre mann. Gjennom hennes egen bryllupsblogg fulgte vi Thea på hennes barnslige, men samtidig engstelige, reise på vei mot et altfor tidlig møte med de voksnes verden. Theas skjebne ble vår sterke historie om en brutal virkelighet som rammer altfor mange jenter hver eneste dag. Spørsmålet var hvordan folk ville reagere på at en norsk 12-åring skulle stå barnebrud – ville de hjelpe oss med å stoppe bryllupet?

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing a service provided by a third party external to https://www.trigger.no/
Klikk her for å se casefilm av Stopp Bryllupet.

Aksjonen ble en global folkebevegelse som engasjerte norske myndigheter til å ta en internasjonal lederrolle i kampen mot barneekteskap.

Theas bryllupsblogg sparket i gang en global folkebevegelse som gjorde #stoppbryllupet til et verdensomspennende begrep. Statsledere, Hollywood-kjendiser, opinionsledere og sterke stemmer i alle lag av det norske samfunnet engasjerte seg for å stoppe barnebryllup sammen med store deler av befolkningen. Etter en massiv mobilisering over hele verden stoppet vi barnebryllupet til Thea på FNs internasjonale jentedag. Aksjonen oppnådde over en milliard eksponeringer i redaksjonelle og sosiale medier, rekrutterte flere tusen Plan-faddere som på sikt vil bidra med opp til 140 millioner kroner til Plan Norges arbeid, og engasjerte norske myndigheter til å ta en internasjonal lederrolle i kampen mot barneekteskap i felt.