Polestar x MUNCH

Munchs historie og kunstnerskap kan knyttes til mange ulike steder. I samarbeid med MUNCH inviterte derfor Polestar til prøvekjøring i Edvard Munch sitt Oslo – med en spesialutviklet guide integrert i bilen.

Oppgave

Edvard Munchs historie strekker seg langt utenfor museets fire vegger. I samarbeid med MUNCH ville Polestar ville gjøre denne historien tilgjengelig for publikum.

Polestar har som mål å akselerere skiftet til bærekraftig mobilitet gjennom design og innovasjon. De henter inspirasjon fra en rekke ulike disipliner og kunstverdenen har alltid vært gode på å utfordre det etablerte, ved å kunne se ting fra andre perspektiver.

Dette er også bakgrunnen for vårt samarbeid med MUNCH som har resultert i en ny form for kjøreopplevelse under navnet «MUNCH continues...» ved hjelp av teknologien i Polestar 2. Vi håper at opplevelser som dette vil også bidra til at enda flere får øynene opp for gleden av å kjøre elektrisk slik at vi kan akselerere skiftet til bærekraftig mobilitet.

Løsning

Vi laget «MUNCH Continues», en kjøreopplevelse som gjorde det mulig å fortsette oppdagelsesferden i Munchs verden, utenfor museet. Ved hjelp av Polestars infotainmentsystem utviklet vi en audiovisuell app som ble integrert i bilen. Den kunstneriske kjøreopplevelsen kunne bookes som en vanlig prøvekjøring.

Kunstinteresserte ble guidet til noen av de av de viktigste lokasjonene i Edvard Munch sitt liv, lydlagt med historier timet til kjøreturens lengde. Fra MUNCH, opp de bratte bakkene til Ekebergskrenten, akkompagnert av «Skriks» dramatiske beretning. En innføring i den produktive kunstnerens liv og virke - på vei gjennom byen til vinteratelieret på Ekely.

Ved hver lokasjon og parkering ble det spilt av filmatiske dypdykk i Munchs arbeid, før man fysisk kunne utforske stedene på egen hånd.

– Mange syns det er interessant og spennende å oppleve steder der Munch levde og arbeidet. Dette prosjektet setter fokus på Munchs steder og er en litt annerledes opplevelse, forteller Gitte Skilbred, kommunikasjonsdirektør ved MUNCH.