Klassisk forklart

Klassisk forklart

I anledning orkestrets 100-års-jubileum i 2019/20 laget vi webserien «Klassisk forklart» for Oslo-Filharmonien. Med Mona Berntsen i spissen skal serien øke kunnskap og forsterke følelsene vi har for klassisk musikk.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing a service provided by a third party external to https://www.trigger.no/
Episode 1

«Klassisk forklart» skal fungere som en nøkkel inn til en rik musikalsk verden man ikke kjenner så godt fra før.

Please accept cookies to play this video. By accepting you will be accessing a service provided by a third party external to https://www.trigger.no/
Episode 2

Fylte Oslo Spektrum

I første episode blir «O Fortuna» fra stykket «Carmina Burana», plukket fra hverandre og satt sammen igjen. Engasjementet fra publikum var stort på sosiale medier, og Oslo-Filharmonien så en markant interesse for stykket gjennom billettsalget til Carmina-Burana-konserten i Oslo Spektrum i januar.

– For mange var nok dette første konsert med Oslo-Filharmonien, og mye tyder på at «Klassisk forklart» har bidratt til at flere ville oppleve oss live, sier Liv Beate Skavdahl, kommunikasjonssjef i Oslo-Filharmonien.

Som livet selv

Neste episode er mer emosjonell, da skal man ikke tenke så mye, men la seg rive med og kjenne på det klassisk musikk først og fremst handler om: følelser.

Klassisk musikk er litt som livet selv. Som Mona sier i filmen: «du må forberede deg på en del motstand, men SÅ kommer lykkefølelsen. Den er verdt å vente på». Det kunne ikke vært mer aktuelt i tiden vi lever i nå, sier Magdalena Kamøy, kreativ leder i Trigger Oslo.

Resultater

Det taktiske målet for kampanjen var å selge ut Spektrum, og tirsdag 28. januar kunne orkesteret og til sammen 600 korister glede seg over en fullsatt sal med drøyt 5600 i publikum. Til sammen er de to første sett rundt 250.000 ganger på YouTube.

Serien er produsert av Willy Nikkers, med Stian Johansen på regi.