IKEA Art Event 2019

"KEEP OFF"

Slik møtte vi målgruppen «unge og kreative» akkurat der de er – på deres premisser – for å lansere Art Event-kolleksjonen til IKEA.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing a service provided by a third party external to https://www.trigger.no/
Art Event + The QuickStyle

Bakgrunn og innsikt

IKEA skulle lansere sin årlige Art Event-kolleksjon, som bestod av åtte tepper designet av kunstnere verden over. Med et begrenset antall tepper var målet å bruke lanseringen til å knytte relasjoner til en ung og kreativ målgruppe fremfor å selge flest mulig tepper.

Det å skulle engasjere og overraske en ung, kreativ målgruppe er en vanskelig oppgave i 2019. De største fansene av Virgil Abloh, en av designerne, hadde allerede fått med seg nyheten om teppe-lanseringen fra globalt hold. Derfor ble den største utfordringen vår å engasjere på et lokalt nivå her i Norge.

Gjennomføring – i tre deler

1. Innhold til sosiale medier laget av målgruppen selv
Dansegruppen The QuickStyle er det perfekte eksempelet på den nye generasjonen kunstnere. Sammen med vennene deres i VIMO fikk de frie tøyler til å produsere en video hvor de kunne kombinere sin kunst med kunsten i Art Event-kolleksjonen. Filmen ble delt i flere formater av alle involverte i ulike kanaler.

2. Å skape en «hype»
Virgil Abloh, designeren bak klesmerket «Off-White», skaper ofte en stor «hype» rundt kolleksjonene sine. Etterspørselen etter teppet han designet til Art Event var stor allerede før lansering. Vi inngikk et samarbeid med designbutikken YME, en norsk forhandler av «Off-White", som er kjent for å bruke sin «raffle-mekanisme» for å lansere produkter som kommer i begrenset opplag. Gjennom å bruke YME sine kanaler kunne vi snakke direkte til de vi ønsket å nå; unge, kreative sjeler med et hjerte for design.

3. Fysisk møteplass mellom IKEA og målgruppen
Lanseringen kulminerte i et fysisk «Art Event» i tredjeetasjen på YME hvor 70 inviterte fikk en sniktitt på kolleksjonen, delta på en egen raffle for teppet til Virgil Abloh, og møte IKEAs kreative leder og hjerne bak kolleksjonen – Henrik Most. Arrangementet ble holdt samtidig som den unge, norske kunstnerduoen BROSLO holdt utstilling i samme etasje, noe som skapte en helt unik setting for de åtte kunstverkene i Art Event-kolleksjonen.

Gjennom å bruke YME sine kanaler kunne vi snakke direkte til de vi ønsket å nå; unge, kreative sjeler med et hjerte for design.

Resultater

Kampanjefilmen produsert av de unge kunstnerne fikk over én million views, og 16.000 personer meldte seg på loddtrekningen om å få mulighet til å kjøpe ett av de tretti eksemplarene av det ene teppet. 11.000 fulgte med på livestreamen av Art Event. Det ble laget flere store pressesaker i medier som D2, A-Magasinet, Melk og Honning og Highsnobiety, og mange hundre egenproduserte stories ble delt på Instagram av kjernemålgruppen.