Podcast: Hjemmebane

Familievernet tilbyr hjelp til de som opplever at det er strevsomt å få familielivet til å fungere. For å spre ordet om tjenestetilbudet lanserte vi derfor en nyttig og informativ podcast – fra de som kjenner nordmenns samlivsutfordringer aller best.

Utfordring

Det er faktisk ganske vanlig at det skurrer på hjemmebane – men det er ikke så mange som vet at det finnes hjelp å få. Familievernet tilbyr nemlig gratis rådgivning, terapi, kurs og samtalegrupper, og man trenger ikke henvisning. Vår oppgave ble derfor å øke kjennskapen til familievernet, samt å bygge kunnskap om hvilke tjenester de tilbyr, hvem som bør oppsøke hjelp og hvordan man da går frem.

Løsning

I et mylder av terapi- og relasjonspodcaster kan det være vanskelig å skille seg ut. For å kunne konkurrere med kjendisenes råd og meninger lanserte vi derfor «Hjemmebane», en podcast hvor tematikken fikk være helten – og ikke kjendisen. For det er tross alt ingen som kjenner norske familier like godt som det familievernet gjør, og som vet hvilke utfordringer det er vanlig å møte på.

Gjennom ulike tema-episoder får lytteren innblikk i nettopp disse utfordringene, knyttet til typiske faser – fra spedbarnstid til ungdomsskoleårene. Samtidig løftes familievernets tilbud frem, slik at terskelen for å ta kontakt, senkes.

Podcasten ledes av programleder og psykolog Helene Abrahamsen, og gjestes av familieterapeuter, sexologer, psykologer og andre spesialister fra familievernet. I tillegg får vi høre hva befolkningen mener om temaet, via gateintervjuer. Trigger har stått for utviklingen av podcasten, samt visuell identitet, illustrasjoner, animasjoner, annonser og spredning. Podcasten er produsert i samarbeid med Både Og.

Resultat

Podcasten har så langt hatt over 27.000 avspillinger, og interessen er økende for hver episode som kommer ut. Hovedvekten av lytterne er kvinner, men også rundt 30 prosent menn ønsker å få familievernets råd rett inn på øret. 85 prosent av lytterne er alderen 23–44, som plasserer oss midt i den målgruppen familievernet ønsker å nå.

Hør podcasten her