Trigger med vind i seilene etter et krevende år

Fjoråret ble et tøft økonomisk år for Trigger. Tallene står i sterk kontrast til de faglige resultatene. Byrået ble i løpet av 2023 kåret til Årets Nordiske Byrå i Europa for andre året på rad og Årets PR-byrå i Norge for tredje år på rad.

03.07.2024

– Tøffere økonomiske tider resulterte i et minusresultat for 2023. Som flere andre av våre byråkollegaer, opplevde vi en hard brems første halvår i fjor. Vi har en helt annen fart inneværende år, og vi ser allerede nå etter første halvår at vi leverer solide tall for inneværende år, sier Bente Kvam Kristoffersen, daglig leder i Trigger Oslo.

– Det er aldri hyggelig å gå i minus, men med full mobilisering har vi klart å snu skuta. Flere nye store kunder med langsiktige kontrakter er på plass. Vi har utviklet nye produkter og tjenester innenfor AI og vi har en rigg som er sterkere enn noen gang, fortsetter hun.

Byråets omsetning endte på 66,1 millioner kroner i 2023, en reduksjon fra 84,6 millioner kroner året før. Byråinntektene endte på 43,4 millioner ned fra 47,7 millioner året før. En stor del av reduksjonen i omsetning kommer som følge av en betydelig reduksjon i store produksjoner. Sluttresultatet endte på minus 1,1 millioner kroner.

Laget sørget for et faglig eventyrår

Fjoråret ble et faglig eventyr for byrået. Trigger fikk fire gull i Excellence Awards (EM i PR) og ble kåret til Europas mest kreative PR byrå. De vant tittelen Årets PR-byrå i Norge (Byråprofil) for tredje år på rad, og ble kåret til årets nordiske byrå i Sabre Awards.

– Vi er kompromissløse på fag i alt vi foretar oss. Vi utfordrer hverandre og samarbeidspartnerne våre, og strekker oss langt for å skape positive verdier for både kunder, folk og samfunn. Selv om 2023 var et tøft økonomisk år, er jeg utrolig fornøyd med det faglige nivået vi klarer å levere på år etter år. All ære til Trigger-kollegaene som på tross av tøffere tider likevel klarer å levere arbeider i verdensklasse, avslutter Bente Kvam Kristoffersen.

Noen av kundene Trigger Oslo jobber med i dag er: Statkraft, Polestar, Sparebanken Vest, KIWI, Google, Mekonomen, TINE, Atea, AF-gruppen, Bufdir, Cisco, Samsung, Feiring, Crayon, Coca-Cola, Redningsselskapet, Kystruta Havila, Tibber, Nasjonalmuseet, Saint-Gobain mfl.