Praksis i Trigger

Noras beste tips til praksisstudenten

23.02.2022

Kampen om praksisplasser i de mest attraktive byråene er beinhard, men Nora Bergstad Hellum klarte å overbevise om at hun hørte hjemme i Trigger. Nå har hun fått jobb i byrået ved siden av studiene.


– Jeg hadde forventet at det skulle være et høyt tempo, og det viste seg å stemme!

Nora studerer til vanlig PR og kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania i Oslo, hvor hun skal levere sin bacheloroppgave denne våren. Hun er tydelig på at praksisordningen er viktig i bransjen vår.

– Som praksisstudent i byrå forventer man kanskje å få de kjedelige småoppgavene, men hos Trigger ble jeg tatt inn i varmen fra dag én og har fått både relevante oppgaver og stor tillit. Jeg har allerede fått brynet meg på pressemeldinger, produktdemoer med tech-journalister og planlegging av eventer.

Nora jobber tett på kunder, som her i team med Marthe Helmers Pedersen og Jorunn Tamara Javenes Krüger

I februar fikk hun praksisplass hos Trigger, og allerede nå har hun fått utvidet kontrakt til en junior PR-rådgiver-stilling til hun er ferdig med studiene.

– Praksis har vært helt avgjørende for at jeg har kunnet utvikle meg og bli trygg i kommunikasjonsfaget. Dyktige forelesere på Høyskolen har gitt meg faglig tyngde, men det å få en smak av den «virkelige verden» og et nettverk har hatt alt å si, ikke minst for motivasjonen. Jeg tar meg ofte i å tenke hvor heldig jeg er som får jobbe med det jeg brenner for og få samarbeide med folk som er opptatt av de samme tingene som meg.

Verdifullt samarbeid med høyskolene

– Da Nora søkte om praksisplass skilte hun seg positivt ut i mengden, sier Bente Kvam Kristoffersen, daglig leder i Trigger Oslo. – Hun var tydelig på hvorfor hun ønsket praksis i Trigger og hadde i tillegg relevant arbeidserfaring å vise til parallelt med studiene. For oss som arbeidsgiver handler det om å sikre at studentene vi tar inn får et godt læringsutbytte og at de får kjent på hvordan det er å jobbe i byrå. Vi setter derfor stor pris på samarbeidet vi har med skolene som er ryddige med tanke på hva de forventer av praksisstedet og studentene. Her må vi bare berømme Høyskolen Kristiania for et godt samarbeid.

Noras tre beste tips til andre praksisstudenter

Allerede etter en måned i Trigger har Nora gjort seg noen betraktninger om hvordan man får mest mulig ut av tiden i byrå:

1. Tør å kaste deg ut i det

– Mitt beste tips til deg som skal ut i praksis er å kaste deg ut i det – si ja til oppgaver som er nye og ukjente. Det går som regel veldig bra! De gangene jeg har turt å være litt uredd er de gangene jeg har lært mest.

2. Bruk kollegaene dine til sparring

–Det er mye læring i å arbeide i et team. Etter noen år som pandemistudent er det veldig deilig å kunne sitte på et kontor der man kan snu seg til sidemannen for input. Det har vært en kjempefin erfaring å jobbe i et kundeteam der folk har ulike styrker og oppgaver.

3. Se mulighetene for læring

– Praksis er en gyllen mulighet til å lære om bransjen, og terskelen er gjerne litt lavere for en praktikant enn for en som begynner i ny jobb. Husk å være litt “på”, da folk er travle og det er viktig at du som intern sier ifra når du har mer kapasitet til å bidra. Still masse spørsmål, folk er alltid villige til å være bort!