T

Ingen skal trues til taushet – gå for Sumaya!

Nyhet

Med Susanne Kaluza i spissen oppfordrer vi alle til gå med Sumaya Jirde Ali-masker i 8. marstoget i dag.

Samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali måtte trekke seg fra appellen hun skulle holde på 8. mars-markeringen i Bergen som følge av grove trusler og hets på nett. Det har blant annet blitt oppfordret til å slå ring rundt Sumaya, helle bensin og tenne på.

– Det gjør meg fortvilet, sint og kamplysten. Truslene mot Sumaya er en trussel mot oss alle. Mot humanisme, ytringsfrihet og mot grunnsteinen i det norske demokratiet. Dette er ikke mitt Norge, sier Susanne Kaluza, rådgiver i Trigger Oslo.

Susanne tok derfor initativ til å få laget masker av ansiktet til Sumaya, og oppfordrer folk til å bruke masken i 8.marstoget for å vise støtte. Masken kan lastes ned her: http://susannekaluza.com/for-sumaya.pdf.

Susanne har vært i kontakt med Sumaya som forteller at hun er glad for initiativet og at det har hjulpet henne i situasjonen hun befinner seg i.

– Ingen skal trues til taushet i Norge. La oss vise rasistene at vi er mange. La oss fylle gatene i dag, oppfordrer Susanne.

– Det som har skjedd med Sumaya er rystende, og vi står alle bak Susannes initiativ – og Sumaya, i dag. Vi håper så mange som mulig ønsker å vise sin støtte, sier Bente Kvam Kristoffersen, daglig leder i Trigger Oslo.

Del: